Concealer, concealer guide, den stort concealer guiden, tarte shape tape, hur lägger jag concealer, Kicki makeupartist

Den stora concealerguiden! Såhär lägger du din concealer!

God morgon älsklingar!

 

Ni är många som har efterfrågat en guide hur man applicerar concealer, rouge och solpuder och nu är veckan här då jag kommer visa er allt detta, bra va!! 🙂

I dag visar jag er hur jag applicerar concealer. Du kan använda concealer dels till att täcka oönskade saker i ansiktet så som mörka ringar under ögonen och finnar. Men du kan också använda concealer till att ”skulptera” ditt ansikte.

♥ Först och främst, för att få ett bra resultat med din makeup så krävs det en bra hudvårdsrutin men det vet ni ju redan 🙂

♥ Hur ska man då välja rätt concealer? Ja det beror på vad du vill få ut av din produkt. Jag föredrar återfuktande, ljusreflekterande produkter under ögonen. Jag brukar välja en concealer som går åt det peach/rosa hållet då det tar bort det blåa under ögonen. Vill man täcka röda partier så välj en concealer som går åt det gula/gröna hållet.

♥ Applicera eran foundation först innan concealern, din foundation gör ju mycket av täckningsjobbet bara den. Sedan kan du dutta på concealer där du vill ha mera täckning. Det är även lätt hänt att man drar bort concealerjobbet om man ska applicera sin foundation ovanpå så jag föredrar att börja med foundation och sedan applicerar jag concealer.

♥ Huden är väldigt delikat under ögonen så om ni använder fingrarna så håll er till ringfingret, ej pekfingret då det är för starkt. Dra inte i huden utan dutta in produkten med ringfingret. Jag använder nästan alltid en fuktig beautyblender då det ger finast resultat tycker jag. Jag tonar produkten upp mot ögonen som en triangel. Glöm ej att lägga concealer vid ögonvrån, det gör susen att ljusa upp detta parti, jag tonar alltid min concealer upp mot ögonvrån mot näsryggen och sedan över ögonlocken.

♥ OM man har väldigt mörka ringar under ögonen och inte tycker att concealer täcker tillräckligt så använd en colour corrector innan din concealer så kommer det göra susen! BECCA har en som är toppen! Har tipsat om den i bloggen förut.

 

♥ Här kommer ett tips: Du kan blanda en ej så täckande foundation med en concealer för att få en mera täckande foundation och du kan blanda ut både din foundation och concealer med lite hudkräm för att få den tunnare och inte lika fullt så täckande.

 

Men nu till bilderna, här visar jag er hur jag applicera concealer för att forma till och ljusa upp partier i mitt ansikte. Det gör jag så att ansiktet inte ser för platt ut.

 

Concealer, concealer guide, den stort concealer guiden, tarte shape tape, hur lägger jag concealer, Kicki makeupartist

Concealer, concealer guide, den stort concealer guiden, tarte shape tape, hur lägger jag concealer, Kicki makeupartist

Såhär blir det när jag har använt min Beautyblender för att jobba ut produkten ordentligt.

 

Concealer, concealer guide, den stort concealer guiden, tarte shape tape, hur lägger jag concealer, Kicki makeupartist

Jag använde denna concealer från TARTE – SHAPE TAPE heter den.

Man ser tydligt att det saknas något i ansiktet, lite rouge och solpuder, men det visar jag er som sagt i morgon hur jag applicerar detta.

 

Såhär applicerade jag concealer på LISA.

Lisa Ajax, Kicki Burman, Kicki Makeupartist, Melodifestivalen, melfest, makeupartist

Här kan ni se hur jag jobbar med concealer ända ut till tinningarna på Lisa. Har lagt concealern som ett V längst med hela näsan och sedan upp vid kindbenet och under ögat. Även här har jag lagt på näsryggen, pannan, hakan och runt munnen för att ljusa upp dessa partier och inte för att täcka något, hon är ju flawless denna tjej 🙂

 

Jag valde att inte tipsa om en massa olika produkter här i inlägget då jag har en MASSA concealertips i bloggen redan 🙂 Använd bara sökrutan och vet ni, det verkar som om ALLA BILDER från gamla bloggen kommer i veckan så vänta några dagar med att söka på produkter men sen kommer ni hitta allt där! ÄNTLIGEN!!

 

Är det något ni undrar över vad gäller concealer så är det bara att ställa frågan här så ska jag svara på allt!

 

Jag skrev redan igår på mitt Instagram att jag skulle skriva om detta idag och att ni kunde ställa frågor i ämnet. Här är några av frågorna som dök upp på min sida och jag kommer fylla på med flera frågor och svar under dagen 🙂

☆FRÅGA: HUR FÅR MAN DEN ATT SITTA KVAR OM MAN SEDAN LÄGGER PÅ FOUNDATION?

SVAR: Lägg tvärtom, dvs lägg din foundation först och sedan din concealer.

 

☆FRÅGA: CONCEALER INNAN ELLER EFTER FOUNDATION?

SVAR: Foundation först och sen concealer.

 

FRÅGA: VAD GÖR JAG FÖR FEL NÄR CONCEALERN BLIR TORR UNDER DAGEN, UNDER ÖGAT.

SVAR: Dels kan du ha en för torr concealer, testa en återfuktande så som Too Faced Born This Way. Använder du ögonkräm så området är återfuktat innan din concealer? Skippa att pudra under ögonen!

 

FRÅGA: VAD SKA MAN TÄNKA PÅ OM MAN ÄR 40+ DVS LINJER RUNT ÖGONEN?

SVAR: Använd en återfuktande concealer. Strunta i att pudra din concealer. Om den lägger sig i linjerna under dagen kan du lätt fixa till det med fingrarna men har du pudrat innan så blir det svårare.

 

FRÅGA: EN CONCEALER SOM TÄCKER, MEN ATT MAN ÄNDÅ INTE SER MAKEAD UT OCH SOM INTE BLIR KAKIG.

SVAR: Testa NARS Radiant Creamy Concealer, den är toppen!

 

FRÅGA: HUR VÄLJER MAN RÄTT FÄRG?

SVAR: Det beror på vad du vill täcka 🙂 Välj en som är nära din hudton. Jag väljer alltid en som är ett eller två snäpp ljusare än min foundation och som är rosa/persikofärgad för området under ögonen. Vill jag täcka ojämnheter så tar jag en som är samma färg som min foundation så det inte blir fläckigt i ansiktet. Vill jag täcka röda partier i ansiktet så tar jag en concealer som går år det grön/gula hållet.

 

 

I morgon visar jag er ”Den stora rouge guiden” 🙂

 

♥ DELA GÄRNA DETTA INLÄGG SÅ FLERA KAN LÄSA OCH HITTA HIT ♥

 

Kram Kicki

8 reaktioner på ”Den stora concealerguiden! Såhär lägger du din concealer!

  1. Tack för alla tips och info! Jag är alltid rädd för att det blir för mycket liksom med både foundation och concealer under ögat. Eftersom jag är lite äldre och har lite linjer. Jag har bara tagit concealer och inget annat under, men det är alltså bättre ändå att ta både och?

    • Jobba med tunna tunna lager. Ingen tjock kaka utan pyttelite räcker lång väg 🙂 Annars kan du även skippa foundation under ögat och ta bara concealer. Alt bara din foundation om du tycker den täcker tillräckligt 🙂

Kommentera