Arg och ledsen – storlekshets!

Igår var jag in till stan för att trimma min lugg, hade lite tid över så jag sprang in på Åhléns för att prova ett par jeans från Carin Wester. Tar ett par i storlek 38 och såhär sitter dom..

Jag kan inte hjälpa att bli lite ledsen först. Ledsen över att min första tanke blir att jag har gått upp i vikt. Sen blir jag ledsen över att jag tillåter mig själv att bli ledsen över en sån sak. So what om jag hade gått upp i vikt, jag är ju samma person ändå och vikten spelar såklart ingen roll.

MEN sen blir jag arg. ARG för jag låter mig påverkas över detta och arg på tillverkarna. Jag har inte gått upp i vikt då övriga kläder i min garderob sitter som vanligt men detta hade ju kunnat bli en trigger till att ”jag måste gå ner i vikt” att inte få på sig en storlek som brukar sitta löst på min kropp hade kunnat få hjärnspökena att vakna och ta över min kropp.

Va fan, kan inte storlekar bara vara i samma mått, hur kan det skilja så mycket från märke till märke? Fattar inte tillverkarna hur storlekar kan trigga igång våra hjärnor? Jag hade garanterat köpt dessa jeans om dom satt som vanliga 38or brukar göra men nu blev det inget köp.

Hur hade ni känt i detta läge? Hade ni ryckt på axlarna och tagit en större storlek eller hade ni hängt tillbaka dessa och hur hade era tankar gått då?

Jag brukar verkligen inte bry mig om min kropp eller storlekar men då jag har många vänner som lider av hjärnspöken i tema vikt och rädsla att gå upp i vikt så var det som om jag fick förstå hur deras tankar går dagligen.

Vi är alla strålande, vackra, starka och fantastiska människor oavsett hur skalet ser ut, det är verkligen insidan som räknas ♥

 

 

8 reaktioner på ”Arg och ledsen – storlekshets!

  1. De måste ha ändrat storlekarna senaste åren. Men så skiljer det mellan märken också förstås. För ett tag sedan köpte jag några vanliga t-shirts och tog för säkerthets skull strl L. Jag har annars M i överdelar och 40 i byxor. T-shirtarna satt som korvskinn så jag fick byta till XL. Självklart blir man påverkad! Känns trist, både att man blir det och att det ska behöva vara så. Vi är ju alla fantastiska precis som vi är!!

  2. Men trist! Tycker annars att Carin Wester varit mellan normal till stor i storlek. Undra ifall det blivit miss med just jeansen eller ifall det gäller alla deras kläder?! Bra att man är förvarnad iaf. Kram

    • Tycker också dom har varit åt det större hållet i storlekarna, tror det var därför detta kändes extra konstigt.

      Kram <3

  3. Är själv en sådan som nästan avstår att handla om jag måste ”gå upp i storlek” fast jag fortfarande egentligen är samma storlek som tidigare. Att inte modeskaparna kan hitta en standard är obegripligt, funkar ju inom alla andra områden??! Och att göra storlekarna mindre är ju ännu mer obegripligt, att smyga till det tvärtom vore bättre för klädindustrin då man glatt skulle handla det där plagget som man ”kom i en storlek mindre av”.

  4. Ja visst är det tråkigt och man känner sig som en flodhäst, men som du säger varför reagerar man så. Det är helt klart så att storlekarna har justerats åt det mindre hållet på vissa märken och personligen bojkottar jag dessa märken och väljer andra så tji fick dom.

Kommentera