Arg och ledsen – storlekshets!

Igår var jag in till stan för att trimma min lugg, hade lite tid över så jag sprang in på Åhléns för att prova ett par jeans från Carin Wester. Tar ett par i storlek 38 och såhär sitter dom..

Jag kan inte hjälpa att bli lite ledsen först. Ledsen över att min första tanke blir att jag har gått upp i vikt. Sen blir jag ledsen över att jag tillåter mig själv att bli ledsen över en sån sak. So what om jag hade gått upp i vikt, jag är ju samma person ändå och vikten spelar såklart ingen roll.

MEN sen blir jag arg. ARG för jag låter mig påverkas över detta och arg på tillverkarna. Jag har inte gått upp i vikt då övriga kläder i min garderob sitter som vanligt men detta hade ju kunnat bli en trigger till att ”jag måste gå ner i vikt” att inte få på sig en storlek som brukar sitta löst på min kropp hade kunnat få hjärnspökena att vakna och ta över min kropp.

Va fan, kan inte storlekar bara vara i samma mått, hur kan det skilja så mycket från märke till märke? Fattar inte tillverkarna hur storlekar kan trigga igång våra hjärnor? Jag hade garanterat köpt dessa jeans om dom satt som vanliga 38or brukar göra men nu blev det inget köp.

Hur hade ni känt i detta läge? Hade ni ryckt på axlarna och tagit en större storlek eller hade ni hängt tillbaka dessa och hur hade era tankar gått då?

Jag brukar verkligen inte bry mig om min kropp eller storlekar men då jag har många vänner som lider av hjärnspöken i tema vikt och rädsla att gå upp i vikt så var det som om jag fick förstå hur deras tankar går dagligen.

Vi är alla strålande, vackra, starka och fantastiska människor oavsett hur skalet ser ut, det är verkligen insidan som räknas ♥

 

Kommentera