Peeling – mina favoriter!

Inlägget innehåller adlinks

 

Jag får många mejl nu angående fuktmasker till huden och jag frågar er alltid om ni peelar huden. Den döda huden måste bort för att fukten ska kunna tränga igenom. Peeling ger din hud lyster och den förbättrar hudens struktur. Om du känner dig grå och glåmig så kan det vara just det som är problemet, du måste bort med de döda hudcellerna 🙂 Jag peelar mitt ansikte några gånger i veckan men använder som sagt olika typer av peelingar.

Denna årstid när solen lyser med sin frånvaro är det perfekt att köra på med lite starkare produkter. Om ni ska köpa en peeling så köp en som gör skillnad på huden och inget ”billigt tjafs” som inte gör sitt jobb.

Efter peeling så dundrar jag alltid på med en ordentlig fuktmask – använd min sökruta och skriv fuktmask så får ni många tips där!

 

Mekanisk peeling: Har små korn som man masserar in i ansiktet. Passar dig som har en tålig och tjockare hud.

Enzympeeling: En mildare variant som passar dig som har en normal till känslig hud. Innehåller vanligtvis enzymer från frukter.

Syrapeeling: Denna peeling kan vara både mild och kraftig beroende på vilken syra produkten innehåller samt sammansättningen av syror. Passar alla hudtyper.

 

Här har jag samlat mina favoriter just nu som jag alternerar mellan. Häng med så ska jag presentera dom en och en 🙂

 

DERMALOGICA DAILY MICROFOLIANT

Produktinfo: Ett unikt risbaserat enzympulver som aktiveras vid kontakt med vatten. Skonsamt nog att användas dagligen. Döda hudceller avlägsnas och huden blir mjukare och fräschare med ny lyster. Ett botaniskt komplex förebygger och reducerar ojämn pigmentering.  Löddra upp en liten mängd pulver med vatten tills kornen löser upp sig. Applicera på rengjord hud och massera med fuktade händer 1-2 min. Skölj noga. HÄR (adlink) finns den på rea.

 

PAULA´S CHOICE SKIN PERFECTING 2% BHA LIQUID

Produktinfo: En daglig leave-on exfoliering, extra effektiv för acne, förstorade porer, rynkor, rodnad och pormaskar. Exfolierar både hudens yta och inuti porerna tack vare en koncentration på 2% salicylsyra (BHA). Har en lätt gel-fomula som lätt absorberas av huden. Salicylsyra har även en naturligt anti-inflammatorisk (lugnande) och antibakteriell effekt på huden. Applicera på väl rengjord hud. Fukta en bomullspad och applicera över ansiktet. Skölj ej.

 

FILORGA SCRUB AND MASK

Produktinfo: Filorga har skapat en dubbelverkande scrub och ansiktsmask som på ett skonsamt och effektivt sätt exfolierar huden och ger den en jämn finish med ny lyster. Applicera 1-3 gånger i veckan, beroende på behov.
Applicera ett tjockt lager på torr hud, undvik området kring ögonen. Massera med lätta cirkulära rörelser under 1 minut.
Låt verka i några minuter. Bubblor kommer att synas, vilket är ett tecken på att syre släpps ut. När bubblorna försvinner, efter ca 5 min tvättas masken av med ljummet vatten. HÄR (adlink) finns den på rea.

 

AKADEMIKLINIKEN PURE TRIPLE PEEL

Produktinfo: En kraftfullt exfolierande mask med trippelverkande funktion som effektivt avlägsnar döda hudceller och orenheter från hudytan. Exfolierande, förbättrar cellförnyelsen, utjämnande och lystergivande. HÄR (adlink) finns den på rea.

 

 

EXUVIANCE BIONIC OXYGEN FACIAL (räknas nog mera som en ansiktsmask men tog med den ändå pga lat och orkar inte ta om bilden med alla produkterna på hehe)

Produktinfo: Bionic Oxygen Facial är en revitaliserande ansiktsmask för både hemma- och klinikbruk. Masken ger en bubblande effekt när den aktiveras på huden och efterlämnar en uppfriskande och behaglig känsla. Med PHA och en blandning av syrebärande ingredienser får huden ny energi och lyster. Framtagen för att passa alla hudtyper, men gör särskilt under för en stressad hud som behöver vitalitet. HÄR kan ni se mig använda denna produkt.

 

PIXI GLOW PEEL PADS

Produktinfo: Pixi Glow Peel Pads har en effektivt exfolierande samt återfuktande verkan. Glow peel pads innehåller 20% glykolsyra vilket hjälper till att ge lyster till din hud. Vid en regelbunden användning har Glow Peel Pads en sammandragande effekt på förstorade porer, hjälper till att reducera synbarheten av blemmor och fina linjer och samtidigt främja en jämnare hudton. De är även berikade med vitamin E och aloe vera för att ge din hud optimalt med näring och skydd. Använd på kvällen. Applicera på ansikte, hals och dekolletage och låt verka i 2-3 minuter. Skölj med kallt vatten för att neutralisera syran (lätt stickande efter applicering är normalt). Undvik ögonområdet. HÄR (adlink) finns dom på rea.

OBS! Denna produkt ska verka i 2-3 minuter och INTE längre, själv gick jag och la mig med den och trodde den skulle klappas in i huden och vara kvar där – mitt ansikte när jag vaknade… herre gud så jag såg ut haha! Man lär så länge man lever 😉

 

 

EXUVIANCE TRIPLE MICRODERMABRASION FACE POLISH

Produktinfo: Denna trippelverkande exfolierande creme stimulerar cellförnyelse, avlägsnar torra hudceller och ger ny lyster till huden. Regelbunden användning ger en klarare och jämnare hud med mer spänst. Triple Microdermabrasion är mycket effektiv tack vare de tre olika verksamma och exfolierande teknologierna som kombineras: AHA (glykolsyra), papayaenzym och mikrokristaller. Används en till två gånger i veckan beroende på behov och hudens tolerans. Ett tunt jämnt lager appliceras på fuktat ansikte. Massera mycket lätt i en cirkulär rörelse i ca 30 sekunder. Undvik området runt ögonen. Låt verka i upp till 2 minuter (upp till 1 minut för känslig hud).

 

DERMALOGICA GENTLE CREAM EXFOLIANT

Produktinfo: Tio minuter med denna peelingmask gör huden avsevärt lenare! Ett treuddat komplex av mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse. Applicera ett jämnt lager på rengjordhud. Låt verka 10-15 min. Skölj noga. HÄR (adlink) finns den på rea

 

Dela gärna inlägget så flera kan ta del av tipsen!

Gillar ni dessa tips? Vad har ni för peeling och hur ofta använder ni produkten?

 

Kram kram! ♥

8 reaktioner på ”Peeling – mina favoriter!

 1. Hej Kicki!
  Å vad bra inlägg!! Jag kör med Emma S enzympeeling. Ska jag lägga en fuktmask efter jag gjort den tycker du? Jag har gjort peeling på söndagar och mask på onsdagar. Kanske jag får bättre resultat om jag gör både och? Ha en bra kväll! 🙂 Kram Malin

  • Tack snälla!

   Vet inte om det gör sån skillnad men personligen gillar jag att ge extra vård till huden efter en peeling 🙂
   Ha en fin dag!!
   Kram kram!!

   Kram kram!

 2. Älskar peeling. Kör Exuviance Triple Micro…. en eller två gånger i veckan. Sen har jag Paulas AHA-och BHAsyror lite i mellan.
  Köpte nyss Exuviance Deep Hydration treatment. Så skön…
  Igår efter peelingen testade jag en sheet mask från Verso. Skön men jag tror inte jag tål dem, blev svullen och röd runt ögonen. Fick även en test på ögonserum från Verso och det blev samma sak där, tidigare. Får ta och köpa Dermalogicas Multivitamin… igen.Behöver mer fukt.
  Som du märker lyssnar jag väldigt mycket på dina tips. =)

  • Va roligt att mina tips uppskattas 🙂

   Peeling är LIVET – Älskart!! 🙂

   Kram kram!!

 3. Hejsan

  Måste bara säga vilken kanon blogg. Nu till frågan,jag har rosacea och har fått till mig att man inte ska göra peeling! Stämmer det? Vilken hade du annars rekommenderat ?

  Med vänlig hälsning, Linda

  • Hej hej!

   Åh va glad jag blir att bloggen uppskattas 🙂

   Tror att Paula´s Choice har produkter men kolla på Skincity och klicka i din hudtyp och peeling så får du tips på produkter som passar! 🙂

   Kram Kicki

 4. Åh jag älskar peeling! Ha ha!
  Använder just nu peelingpads från Kerstin Florian och de är heelt fantastiskt bra. Är sugen på att prova Pixi Glow peel pads sen och jag kan ju inte låta bli att bli lite nyfiken på exakt HUR du såg ut i ansiktet efter den där natten:)?

Kommentera