Vad är colour corrector och hur funkar det?

Som jag skrev i min concealerguide så krävs det ibland en Colour Corrector innan concealer om man tex har väldigt mörka ringar under ögonen. En sådan produkt neutraliserar det blåa eller gröna eller vad man nu har för färg under ögonen 🙂

En massa olika märken har dessa men jag tycker bäst om dom som inte är för torra i konsistensen utan mera krämiga – BECCA är en stor favorit!

Häromdagen när jag var in på Sephora så köpte jag BECCA BACKLIGHT TARGETED COLOUR CORRECTOR i färgen Peach till min jobbväska. Den är magisk!

Hur gör man? Hur använder man produkten?

 

 

Tänkte visa här på mina ådror som man tydligt ser det blåa då jag inte är så mörk under ögonen 🙂

 

Man tar ytterst liiite av produkten och applicerar över området.

 

Sen tar man helt enkelt sin concealer och lägger den ovanpå, se allt det blåa är nu borta 🙂 Exakt så funkar det under ögonen också!

 

Hoppas detta var matnyttig information för er!

Kram!! ♥

 

 

8 reaktioner på ”Vad är colour corrector och hur funkar det?

 1. Åh, låter ju superbra. Eller är Under Eye Brightening Corrector bättre? För visst var det den du tipsade om för ett tag sen? Räcker det med bara den eller måste man ha concealer också, som man måste med Backlight…?

  • Det är två olika produkter som verkar på olika sätt. Det beror på vad du har för ”problem” 🙂 Har du mörka ringar som din concealer inte täcker så addera en colour corrector för att få bort det blåa.

   Angående Eye Brightening så används den bäst med din concealer. Jag använder den inte som en concealer utan adderar den till min concealer för lite extra uppljusning och ”lyster” under ögonen, svårt att hitta ord på vad den gör haha med den ger det där lilla extra som får en att utbrista wow!

   Så har du inte speciellt mörka ringar som måste täckas så skulle jag rekommendera eye brightening + concealer för ett fint resultat under ögonen.

   Kram!

   • Tyvärr är jag både mörk och har påsar under ögonen. Så jag är nog ett hopplöst fall. Hehe.
    Eftersom jag ofta tränar på lunchen vill jag inte ha någon som blir för ”kakigt” och som blir konstigt när jag svettas bort det.

 2. Toppen tips. Skulle någon gång vara kul att veta typ dina fem eller 10 bästa favoriter från Sephora. Och äter du någon bra vitamin för håret. Trevlig helg. Kramis.

 3. Å den var så bra! Fick först chock när jag blev alldeles röd under ögonen men det försvann ju när jag la på concealer. Tack för supertips:D kram Eva

Kommentera