Den stora concealerguiden!

Inlägget innehåller adlink

 

Concealer – ni är många som vill ha råd och tips angående concealer så spetsa öronen (ögonen?) nu för här kommer min concealerguide!

Först och främst så börjar all makeup med en bra hudvård men det vet ni vet det här laget och jag antar att ni alla har investerat i en BRA återfuktande ögonkräm!

Jag kör som alltid på denna ifrån Dermalogica som gör jobbet galant! Använder den både privat och på mina jobb. HÄR (adlink) hittar ni den. Även DENNA ÖGONKRÄM är en stor favorit.

 

♥ Det finns primers som man kan ha under ögonen för att undvika att concealern lägger sig i linjerna (hmm tänk när man var 20år och inte hade en linje i ansiktet.. those were the days). Som alltid med primer så tar man väldigt lite annars kan produkterna ”krulla” sig. Om det har hänt med eran foundation så KAN det vara så att ni har haft för stor mängd primer under.

 

♥ Om min concealer skulle lägga sig i linjerna under dagen så brukar inte jag applicera mera concealer utan hellre återfuktar jag huden lite för att det inte ska bli för kakigt. Less is more som det heter 🙂

 

♥ Hur ska man då välja rätt concealer? Ja det beror ju på vad du vill få ut av din produkt. Jag föredrar återfuktande, ljusreflekterande produkter under ögonen. Jag brukar välja en concealer som går åt det peach/rosa hållet då det tar bort det blåa under ögonen. Vill man täcka röda partier så välj en concealer som går åt det gula/gröna hållet. Jag använder även concealer för att skulptera ansiktet, utöver att täcka det som jag vill täcka så använder jag min concealer till att ljusa upp väl valda partier i ansiktet (se bild) för att ansiktet inte ska se för platt ut, sedan väljer jag ett solpuder eller en mörkare concealer/mörkare foundation eller mest vanligt DETTA CONTOUR KIT SOM JAG ÄLSKAR för att skugga andra delar av ansiktet. Kärt barn har många namn men detta kallas bland annat highlight och contour, man skulpterar ansiktet helt enkelt.

♥ Applicera eran foundation först innan concealern, din foundation gör ju mycket av täckningsjobbet bara den. Sedan kan du dutta på concealer där du vill ha mera täckning. Det är även lätt hänt att man drar bort concealerjobbet om man ska applicera sin founation ovanpå så jag föredrar att börja med primer – foundation – concealer, i den ordningen.

 

EN STOR FAVORITCONCEALER

Jag ÄLSKAR denna concealer ifrån Too Faced – Born this way! Den hade jag även på Lisa Ajax och Jasmine Kara på Melodifestivalen.

 

 

NU TILL HUR JAG APPLICERAR MIN CONCEALER

Här ser ni två olika exempel på hur man kan applicera concealer. Det vanligaste är ju under ögonen. Huden är väldigt delikat under ögonen så om ni använder fingrarna så håll er till ringfingret, ej pekfingret då det är för starkt. Dra inte i huden utan dutta in produkten med ringfingret. Jag använder nästan alltid en fuktig beautyblender då det ger finast resultat tycker jag. Jag tonar produkten upp mot ögonen som en triangel. Glöm ej att lägga concealer vid ögonvrån, det gör susen att ljusa upp detta parti, jag tonar alltid min concealer upp mot ögonvrån mot näsryggen och sedan över ögonlocken.

 

 

Typ såhär lägger jag min concealer om jag vill ljusa upp partier i ansiktet och sedan går jag loss med min Beautyblender.

 

Nu svär jag i kyrkan kanske men jag pudrar aldrig min concealer, ooops haha! Tycker inte det behövs på mig men om du vill så svep lite löspuder under ögonen för att fixera produkten.

Här kommer ett tips: Du kan blanda en ej så täckande foundation med en concealer för att få en mera täckande foundation och du kan blanda ut både din foundation och concealer med lite hudkräm för att få den tunnare och inte lika fullt så täckande.

OM man har väldigt mörka ringar under ögonen och inte tycker att concealer räcker så använd en colour corrector (läs mitt inlägg) innan din concealer så kommer det göra susen!

 

YSL TOUCHE ECLAT OCH LAURA MERCIER CANDEL GLOW

 

Två produkter som är TOPPEN om man vill göra en touch up under dagen eller inte vill ha concealer utan mera en ljusreflekterande produkt så är dessa toppen: YSL Touche Eclat och Laura Mercier Candle Glow! Jag brukar använda dom ovanpå min concealer för lite extra glow under ögonen. Man ser betydligt piggare ut med dom under ögonen.

 

BECCA UNDER EYE BRIGHTENING CORRECTOR

Annars så älskar ju jag denna produkt ifrån Becca, den skev jag om för ett tag sedan. HÄR kan ni läsa om den.

 

 

Andra bra concealer som jag har i jobbväskan är bland annat dessa:

MAC Pro Longwear Concealer 

 

MAC Select Moisturecover Concealer 

 

Nars Radiant Creamy Concealer

 

Laura Mercier Secret Camouflage

Ja det var nog allt. Hoppas jag fick med allt nu 🙂 Har ni följdfrågor så är det bara att ställa dom, jag svarar på allt! Hoppas ni uppskattar detta inlägg ♥

 

Dela gärna inlägget på eran Facebook så andra kan få ta del av tipsen!

Kram!

 

 

12 reaktioner på ”Den stora concealerguiden!

 1. Hej fina du och strort tack för detta inlägg, jag skulle fördjupa mig i det samt läsa de tidigare som jag inte haft tid att kolla ordentligt än (har börjat jobba..) och jag ska börja med concealer! Vilken rekommenderar du mest, du vet, torra hudpartier på anskitet, under vintern mycket torra till och med. YSL TE har jag hemma men den börjar bli gammal, hmm..:-) kram och ha en fin dag!

  • Hej hej!

   Personligen så föredrar jag Too Faced Born This Way som jag tipsade om 🙂 Den är toppen!

   Stor kram och roligt att inlägget uppskattas 🙂

   • Tack <3 ska beställa genast! BTW jag har nu använd Kevin M wash och rinse och balsamet med och de är toppen, precis som du har sagt 🙂

   • Åh va roligt att du gillar det! ”Great minds think alike” hehe 🙂 Kram!!

 2. Hej!
  Har du testat Kat von D’s produkter? Många säger att hennes concealer och foundation är väldigt bra!
  Har själv inte testat men är nyfiken.

  • Hej!

   Jag har testat många av hennes produkter fast inte concealer och foundation dock 🙂 Dom är säkert bra!

   Kram!

 3. Jösses,nästan så att hon som inte kan eller kanske bara inte har haft nått intresse ska försöka lära sig lite.. Kram på dig.

 4. Sedan jag började använda en fuktig beatyblender så blir alla mina concealer bra. Och det är jag så glad för. Kram.

Kommentera