Hudvård från Avéne! Tumme upp eller tumme ner?

Jag är ju så himla noga med min hudvård. Utöver mina Exuviance produkter som jag ÄLSKAR så kör ju jag diverse behandlingar, bland annat så gör jag skinbooster en gång per år och har märkt sånt skillnad på min hud efter den!

I bland ”måste” jag dock våga testa lite annan hudvård i mitt yrke vilket jag tycker är superskoj men jag återgår alltid till Exuviance efter testperioden 🙂 Vad är eran favorithudvård?

Det som står på tur att testas är dessa två ifrån Avéne som jag är läst mycket gott om. Köpte dom på apoteket häromdagen och ska testas inom snart framtid. Har ni koll på dessa produkter? Vad tycker ni? Bör tilläggas att jag har en torr hud.

 

Avéne Cold Cream

Produktinfo: Avène Cold Cream är en fuktkräm för känslig, torr och mycket torr hud. Avène Cold Cream verkar mjukgörande och skyddande och reducerar snabbt och effektivt irritationer i huden. Krämen har en mycket rik konsistens men låter huden andas. 65% fett. Passar perfekt som en ansiktsmask eller smörja torra delar på huden som hälar, händer etc.

Pris: 109kr

 

Avéne Hydrance Optimale Riche Cream

Produktinfo: En daglig fuktkräm för torr till mycket torr, uttorkad och känslig hud.

Pris: 159kr

 

14 reaktioner på ”Hudvård från Avéne! Tumme upp eller tumme ner?

 1. Varierar mellan Nuxe och Sensei, men något som dom inte har som faktiskt Avène har är en grym ”spraymist” – (vettetusan om de heter så?) Men en källvattenspray i en ”mild” dusch, så skönt efter en dag framför datorn!

 2. Jag använder Exuviance (någon har ju tipsat 😉 ) och Image Skincare (som du har sagt att du inte känner till, men de har kommit till SE nu har jag sett! – prova om du får möjligheten, vill höra vad du tycker 🙂 ) Från apoteken köper jag La Roche Posay som har bra produkter tycker jag, (de har också en spraymist som är skön, har den på skrivbordet här på jobbet samt deras micellar som jag använder dagligen) men inte så bra så jag kan använde bara dem. Ska kolla in Avéne under hösten/vinttern då det går åt allt som heter moisturizer extra deluxe plusplus 🙂 Kram!

  • Hahah jamen visst är produkterna toppen!! Älskar Exuviance haha!

   Då ska jag kolla in Image Skincare, vi verkar ju gilla samma typ av hudvård 🙂

   Kram kram!!

 3. Jag har i detta märke sen flera år en grön kräm som är bra för ibland blir vissa områden i ansiktet lite röda. Den är jättebra och dämpar det röda samt på sikt förebygger att det inte blir mer rött. Så den kan jag inte vara utan. Kram.

  • Va roligt att du har hittat en favorit! 🙂 Ska kolla in den jag också! Kram!!

 4. Titta på skimmerskuggan visst är det röda nagellacket jättefint! Det senaste hon visar alltså.

 5. Jag har också gått över mer och mer till Exuviance. Dock har jag inte hittat någon dagkräm som passar min feta hy med stora porer. Har precis börja använda SkinRise Bionic Tonic pads och hoppas de kommer att hjälpa mig.

  Jag är lite nyfiken på vad du tyckte om Pixi Glow peel pads, som du testade förut?
  Jag funderar på att beställa dessa men det finns ju så många andra likvärdiga produkter att välja bland, så jag vet inte riktigt vad jag ska välja. Mitt främsta mål är ju att få bukt med min feta hy och reducera ärren.

  • Hej hej!

   Bäst vore att gå in till en klinik som säljer Exuvinace så dom kan titta på din hud och rekommendera rätt produkt, dom har en dagkräm som heter Sheer Refining Fluid som ska vara anpassad till fet hud men jag har inte testat den själv då jag är en torris i min hud 🙂 På så sätt får du rätt produkter på en gång och slipper köpa en massa olika och testa dig fram vilket kan bli dyrt i längden samt irritera huden.

   Jag älskar SkinRise Bionic Tonic Pads – klipp dom itu så räcker dom dubbelt så länge 🙂 Ger en massa fukt och lyster!

   Pixi padsen var superbra!!

   Har sett att många använder Bio Oil mot just ärr – googla det om du inte redan har testat.

   Vad har du för rengöring?

   Nu vet ju inte jag hur din hud ser ut men om du verkligen vill bli hjälpt med ärr så kan jag verkligen rekommendera Eriksbergskliniken i Stockholm, dom har en massa bra behandlingar! Jag går till Karin som äger stället, hon tar hand om min hud till perfektion.

   Hoppas detta hjälpte lite på vägen 🙂

   Kram!!

   • Tack för ditt snabba svar!
    Jag har faktiskt provat Sheer Refining Fluid, efter rekommendation av en hudvårdssalong, men den tycker jag är för fet för min hy, som blir väldigt lätt blank. Jag behöver heller inte ha en ansiktskräm med solskyddsfaktor i, eftersom jag befinner mig inomhus på kontor hela dagarna.
    Just nu använder jag rengöring från MD formulations, som jag tycker är superbra, men som börjar bli väldigt svår att få tag i:(.
    Tyvärr bor jag en bit ifrån Stockholm, men jag brukar gå på behandlingar lite då och då i en stad närma mig. Det är synd att allt är så dyrt bara, så det blir inte så ofta som jag skulle vilja.
    Tack för tipset om Bio Oil, ska läsa på lite mera om det:).
    Ha en fortsatt bra dag!

   • Ja kolla in den, har som sagt inte testat själv men många har skrivit om Bio Oil!

    Så typiskt när man har hittat något man gillar, jag blandar lite olika men ofta blir det rengöring från Dermalogica.

    Kram!!

Kommentera