Rougeskola! Vad ska man tänka på?

Hur applicerar man rouge? Vad ska man tänka på?

– Stå gärna vid ett fönster när du sminkar dig så du ser sminket i dagsljus och inte ett dåligt belyst badrum, då kan man annars tendera att ösa på för mycket smink. Jag står alltid vid fönster när jag ska applicera just rouge då jag inte vill se för översminkad ut.

– Torrt på torrt, kräm på kräm. Vad menas med detta? Jo, puderrouge appliceras på en torr kind och krämrouge på en fuktig kind. Om du försöker applicera puderrouge direkt över din foundation så blir resultatet fläckigt samt svårt att få naturligt. Du bör alltså pudra din kind lätt innan du applicerar ett puderrouge om du har använt en flytande foundation. Om du däremot har ett krämrouge så duttar du på det direkt på din foundation och pudrar sedan efteråt. Make sense? Det kan alltså bli ”grötigt” om du försöker applicera ett krämrouge på en redan pudrat kind. 🙂

– Rouget appliceras fördelaktigen med runda rörelser på din kind, det är verkligen viktigt med rätt pensel för ett fint resultat. Ta lite i taget och bygg på tills du får den färg du önskar. Det är lättare att applicera mera än att försöka ta bort färg. Tona ut ordentligt så inga skarpa kanter syns!

– När jag gick min utbildning så fick vi lära oss dessa riktlinjer – applicera inte rouget längre ner än näsan slutar och två fingrar ifrån näsan. Så här:

Hur aplicerar man rouge? femme.dalnix.se/kickiburman, rougeguide

img_2752

 

Här har ni ”äpplet” på kinden som ni applicerar rouget på för bäst resultat 🙂 Men såklart är detta bara riktlinjer sen behöver man inte vara så exakt men på ett ungefär såhär! Följ kindens form och tona rouget uppåt.img_2754

 

Denna borste från MAC är en av mina favoriter! Det är verkligen superviktigt med rätt penslar vid makeup, det gör skillnad!

rougeborste, femme.dalnix.se/kickiburman

 

Vill ni ha tips på fina rouge som jag gillar och har skrivit om så är det bara att använda sökrutan på min blogg och skriv in rouge så kommer alla dessa inlägg upp 🙂

Hoppas detta var till hjälp! 🙂 Är något oklart så är det bara att fråga på så ska jag besvara allt!

Kram ♥

Kommentera