Italien – Rom! Del 1.

Tidigt i fredagsmorse befann jag mig och ett 30tal skönhetsbloggare, skönhetsjournalister och makeupartister på Arlanda för avfärd mot Italien och Rom! 🙂 Vi har varit på en skönhetskonferens i helgen med Daisy Beauty i spetsen. Ni som har följt min blogg ett tag vet att jag har åkt med dom tidigare, bland annat till Palma och London (se i arkivet om ni vill läsa om dessa resor).

En helt underbar helg, stort tack Kicki Norman och Sam för en konferens i världsklass. Dom lyckas alltid hitta en sån bra bredd på företag som presenterar nyheter för oss, man får en större inblick i varje märke, får höra hur dom jobbar och man får lite mera kött på benen. Vi får chans att ställa frågor, diskutera, klämma och produkterna, testa dom, ”lära känna företagen” och en chans att träffa och umgås med kollegor – underbart var ordet! ♥

Kommer behöva dela upp inläggen för jag har så många bilder och info till er. Pressproverna vi fick med oss hem kommer jag visa er här men det kommer utförliga recensioner allt eftersom jag hinner testa dom 🙂

Ok, häng med nu!

Up in the air och på väg till Italien!

Rom, Daisy Beauty, Kicki Burman, Italien, Konferens, femme.dalnix.se/kickiburman

 

Vi kom fram till hotellet vid lunchtid och det bjöds på en härlig Italiensk buffé innan vi begav oss in i konferensrummet.

Rom, Daisy Beauty, Kicki Burman, Italien, Konferens, femme.dalnix.se/kickiburman

 

Höjde man blicken till taket så såg man detta – så vackert!

Rom, Daisy Beauty, Kicki Burman, Italien, Konferens, femme.dalnix.se/kickiburman

 

Först ut var hårvårdsmärket Grazette, ett svensk företag med egen forskning, utveckling och tillverkning.

Linda berättar för oss om ProCortexx som jag ser fram emot att testa.
Linda berättar för oss om ProCortexx som jag ser fram emot att testa.

 

ProCortexx, femme.dalnix.se/kickiburman

Detta är en 3 stegs behandling för håret som ska kunna laga ett trasigt hår och få det att bli starkare och friskare.

Vi fick även en presentation av hårvårds och styling serien Crush som doftar ljuvligt!

IMG_9175

 

Efter detta tog det svenska nagelmärket Lyx Cosmetics över stafettpinnen och berättade om akryllack för hemmabruk. Det var två imponerande kvinnor som besitter mycket kunskap och erfarenhet som presenterade detta. Dessa tjejer har haft det rätt tufft i branschen, kommer ni ihåg alla skriverier om gellack som fick säljförbud och den härvan men Tina Christander som är grundare av märket vann striden mot läkemedelsverket och har nu tagit revansch – heja! Säg hej till Lackryl!

lackryl, femme.dalnix.se/kickiburman

IMG_9177

Dessa lack sitter i ca 2 veckor, viktigt är att applicera ett tunt lager. Hellre flera tunna än ett tjock för bästa hållbarhet. 🙂

 

När fredagens konferens var över så hade vi egen tid. Jag, några skönhetsjournalister, Linda från Grazette och min kompis Sara Arnald som är fotograf och var med på resan (även min rumskompis på resan) begav oss ut på Roms gator med siktet inställd på en restaurang som Lisen hade fått rekommenderad av en kompis.

Hmmm, hur var det vi skulle gå nu igen.. 🙂 Ninna och Lisen dubbelkollar så vi går rätt 🙂

IMG_9154

 

Hjärtat slår frivolter när man promenerar runt bland Roms gator – så vackert!

Rom, Italien, Daisy Beauty, Kicki Burman, femme.dalnix.se/kickiburman

Kicki Burman, Rom Daisy Beauty, femme.dalnix.se/kickiburman

 

Väl framme på Restaurangen så åt vi tills vi sprack, drack vin, pratade, skrattade så tårarna sprutade och magen krampade – en första dag i Rom som får 5 läppstift av 5 möjliga 🙂

Kicki Burman, Rom Daisy Beauty, femme.dalnix.se/kickiburman

IMG_9161

IMG_9162

IMG_9169

IMG_9170

IMG_9171

IMG_9172

IMG_9173

Stort tack alla kloka, smarta roliga, snygga tjejer för en underbar kväll!

Från vänster i vit jacka: Linda från Grazette, jag, Ninna från M Magasin, Lisen från Mama och Veckorevyn, Maria från Damernas Värld, Therése från Elle och NK Stil, Agneta från Aftonbladet och Sara som fotade och filmade på resan.

 

Del 2 kommer snart 🙂

Kommentera