Varför peeling? Samt mina egna favoriter!

Det är ju extremt viktigt att peela ditt ansikte. Varför då kan man ju fråga sig? Jo, den döda huden måste bort så att fukten från din hudvård kan tränga in och återfukta huden annars stannar den på ytan. Du får tillbaka din lyster i huden, det stimulerar blodcirkulationen, djuprengör osv osv.

Själv peelar jag ansikten flera dagar i veckan men har du en känslig hud så räcker en gång i veckan om du använder en bra peeling anpassad efter din hudtyp.

Det finns olika typer av peeling:

Mekanisk peeling: Har små korn som man masserar in i ansiktet. Passar dig som har en tålig och tjockare hud.

Enzympeeling: En mildare variant som passar dig som har en normal till känslig hud. Innehåller vanligtvis enzymer från frukter.

Syrapeeling: Denna peeling kan vara både mild och kraftig beroende på vilken syra produkten innehåller samt sammansättningen av syror. Passar alla hudtyper.

Här är mina favoriter för tillfället, tror jag fick med alla 🙂

 

PURE ACTIVE SERUM

Produktinfo: Pure Active Serum är ett exfolierande AHA serum som verkar och utjämnande på hud och hudton. Förbättrar cellförnyelsen, exfolierande, verkar utjämnande på fina linjer och pigmenteringar, motverkar tilltäpptheter och oren hy.

Pure Active Serum använder jag några gånger i veckan under min nattkräm, den får verka under natten.

 

PURE TRIPLE PEEL

Produktinfo: En kraftfullt exfolierande mask med trippelverkande funktion som effektivt avlägsnar döda hudceller och orenheter från hudytan. Exfolierande, förbättrar cellförnyelsen, utjämnande, lystergivande.

En unik och oerhört aktiv kombination av hydroxisyror (glykol-, mjölk-, och salicylsyra), proteolytiska fruktenzymer (papaya/ granatäpple) och polerande fina mikrokorn från riskli ger en omedelbar känsla av förfining, lyster och hudton.

Produkten kan anpassas utefter din huds behov.

 

 GENTLE CREAM EXFOLIANT

Produktinfo: Tio minuter med denna peelingmask gör huden avsevärt lenare! Ett treuddat komplex av mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse vilket ger en spänstigare, slätare hy. Förbättrar hudstrukturen effektivt utan att irritera huden. Ökar hudens förmåga att binda fukt. Exfolierande komplex löser upp döda hudceller, rengör folliklarna samt stimulerar cellförnyelse och hudens förmåga att binda fukt.

 

DAILY MICROFOLIANT

Produktinfo: En exfolierande produkt som gör huden ultralen, och som ändå är skonsam nog att användas dagligen! Detta helt unika risbaserade enzympulver mikroexfolierar grådaskigt slagg från huden och ger den en påtaglig och omedelbart synlig jämnhet och lyster. Ett botaniskt komplex förebygger och reducerar dessutom ojämn pigmentering som kan orsakas av exempelvis ålder, solexponering eller hormonell obalans.
– Avlägsnar döda hudceller vilket resulterar i en mjukare hud med mer lyster.
– Stimulerar cellförnyelsen och ger en jämn hudstruktur.
– Tillräckligt mild för att använda varje dag.
– Blekande ingredienser hämmar ojämn pigmentering.
– Aktiveras vid kontakt med vatten.

 

Inte riktigt en peeling men ändå i ”samma familj”, denna använder jag några gånger i veckan, älskar den!

Swiss Clinic Skin Roller

Produktinfo: Hemligheten med behandlingen Swiss Skin Renewal är kombinationen av de två produkterna. Mikronålsbehandlingen Swiss Skin Roller gör små mikrokanaler i huden och lurar huden att tro att den är skadad, startar upp läkprocessen och kollagentillväxten. Med små mikrokanaler i huden absorberas mängder av de aktiva ingredienserna från serumet Swiss Rejuvenator. De aktiva ingredienserna kommer verka på djupet och stärker upp hudens läkprocess så ny fräsch hud bildas.

Behandlingen stimulerar och förnyar huden – inifrån och utifrån. Fina linjer, rynkor och ärr reduceras, huden blir mjukare, blodcirkulationen stimuleras, elasticiteten förbättras och grova porer minskas. Huden får en jämnare färg och blir mer motståndskraftig. En effektiv hudbehandling som bromsar hudens åldrande samt bevarar dess vitalitet och energi.

 

En som jag inte har men är väldigt nyfiken på är denna ifrån Exuviance! 🙂

Produktinfo: En trippelverkande exfolierande creme som stimulerar cellförnyelse, avlägsnar torra döda hudceller och ger ny lyster till huden. Regelbunden användning ger en klarare och jämnare hud. Triple Microdermabrasion är en ”polish” i en krämig sammansättning och inte en traditionell scrub. Dess verkan är dock mycket effektiv tack vare de tre olika verksamma och exfolierande teknologierna som kombineras: AHA, papayaenzym och mikrokristaller.

 

Vad använder ni för peeling? Jag har hört mycket gott om Paula´s choice hudvårdsserie, både peeling och fuktmasker, har någon av er testat denna serie?

 

Kommentera