Makeup tutorial på mig själv!

Här kommer någonting jag inte har bjudit på så himla mycket här i bloggen, en smink tutorial på mig själv 🙂 Jag och min kompis Sara Arnald som är en fantastisk fotograf tog lite bilder till en annan sak men hon passade på att fota lite under tiden jag sminkade mig. Såhär blev den slutliga looken 🙂 Naturligt med glow i huden.

Har ni frågor om produkter eller liknande är det bara att fråga på 🙂 Ignorera de roliga smink minerna, VARFÖR ser man så rolig ut när man sminkar sig själv.. Häng med!

Osminkad och redo att börja.

Jag smörjde först in ansiktet med Dermalogica hudkräm, sen blandade jag en foundation från Chanel och en från Dior (ni ser dom i bilden). Jag hade även i några droppar Strobe cream från Mac för extra glow. Pensel från bareMinerals.

Sen var det dax för concealer. Jag använder en från MAC. Jag ljusade upp väl valda delar i ansiktet – under ögonen som ett V, pannan, hakan osv.

Jag använde en eyeprimer ifrån NYX innan ögonskuggorna. Ögonskuggorna är från Too faced – Chocolate bar paletten.

Maskara ifrån Loreal och ögonbrynspenna ifrån Anastasia. Eyeliner la jag med en svart ögonskugga och en snedställd pensel.

Highlighter från Mac, shading Anastasia och rouge ifrån Chanel. Läppar från Nars samt Carmex.

Fokuserad 🙂

Lite Fix + från MAC ovanpå allt och sen var det klart! 🙂

Håret vet ni ju vid det här laget hur jag stylar det 🙂 Annars kan ni se det HÄR.

 

 

11 reaktioner på ”Makeup tutorial på mig själv!

 1. Åh så fint!!

  Jag är lite less på mina smalare ögonbryn, håller på o låta de växa ut o bli tjockare med hjälp av ”rätt” plock o serum, men tänkte höra om du har tips hur man sminkar de snyggare?? Både produkter o hur man ska tänka med form o färg 🙂

  • Tack tack! 🙂

   Det är bara att härda ut, plocka inte alls ett utan låt allt bara vara och fyll i glapp med Anastasias ögonbrynsprodukter, dom är bäst tycker jag och hon är ju ögonbrynsgurun nummer ett i världen 🙂 Hon har alla möjliga olika produkter. Men då jag inte vet hur du ser ut har jag svårt att rekommendera färg till dig.

   Formen kan du tänka så här: Håll en penna från näsvingen och rakt upp – där ska brynet starta. Sen vinklar du pennan (håll den fortfarande mot näsvingen och håll blicken rakt fram) genom pupillen och rakt upp – där ska högsta punkten vara. Slutet på ögonbrynet blir från samma näsvinge och nu tippar du pennan till ögonvrån och rakt upp – där slutar ögonbrynet. Så får man snyggaste brynen för ditt ansikte men tjockleken är individuellt, den får du bestämma själv hur du vill ha det men formen bestäms på detta sätt i över lag 🙂 Kram kram!!

 2. Hej! Jag är 48 år och undrar om du kan ge tips på en bra foundation för mogen hy? Jag använder id bare minerals puder men vill ha en färgad kräm under! Med vänlig hälsning, Marie

  • Hej!

   Jag använder aldrig bareMinerals puder så har inte så stor koll på hur den reagerar mot huden (är det foundationpuder du använder eller bara ett mattningspuder?) Tycker du inte att den täcker ordentligt eller varför vill du ha en färgad kräm under?

   bareMinerals har ju olika typer av foundation, dagkrämer och puder, om du är nöjd med bareMinerals som märke så kan du kolla in dom.

   Jag personligen gillar Shiseido BB cream 🙂

   Kram Kicki

 3. Kan du rekommendera en foundation eller färgad dagkräm som man kan ha under bare minerals puder?

 4. Kan du tipsa om hur man ska sminka sig under ögonen så inte sminket fastnar i dom fina linjerna? Tack!!

Kommentera