Nya behandlingar hos Akademikliniken!

Förra veckan så fick några utvalda besöka Akademiklinikens nya klinik på Kungsgatan en dag innan öppningen för att höra om nya behandlingar, få info om produkter och det bjöds på en härlig afternoon tea. Jag lyssnade nyfiket då detta är en helt främmande värld för mig personligen och försökte ta in så mycket kunskap jag bara kunde. 🙂 Här följer lite info om respektive behandlingar!

Dom berättade bland annat om en ny behandling som heter Red Carpet by Akademikliniken – perfekt hy med strålande lyster.

Behandlingsinfo: Red Carpet by Akademikliniken är en helt ny behandling som piggar upp trött hud, reducerar torrhetslinjer, stramar upp huden och ger den en helt ny lyster. En skräddarsydd hudbehandling som kombinerar hydroxisyror, fruktenzy- mer och Dermapen Microneedling. Behandlingen är indelad i 3 steg och stegen i behandlingen påskyndar cellförnyel- sen, stimulerar kollagenproduktionen återställer fuktbalansen och gör dig ”Picture Perfect” på bara 45 minuter och ska utföras 2-3 dagar innan dagen du vill stråla!

Behandlingens 3 steg:

1. Hudterapeuten börjar med att avlägsna ev. make-up och orenheter med Pure Radiance Cleanser, en lätt exfolierande och återfuktande rengöringsgel som effektivt avlägsnar smuts, makeup och överskottstalg, utan att störa hudens barriärfunktion. Botaniska extrakt från bland annat Aloe Vera, Hallon, Lakritsrot och Kamomill förebygger rodnad och irritation samtidigt som Sodium PCA och Pantenol återställer hudens fuktbalans.

2. Nästa steg är en AK-peel i unik kombination med fruktenzymer och Pure Triple Peel som exfolierar och rengör hu- den på djupet. Pure Triple Peel är en gelpeeling med trippelverkande funktion som effektivt avlägsnar döda hudceller och verkar stimulerande på cellförnyelsen.

3. Efter detta appliceras ett fuktgivande serum hela behandlingen avslutas med vår Demapen Microneedling, en avancerad fraktionerad nålbehandling som ökar hudens produktion av kollagen. Nyproduktion av naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av fraktionerad laser.

Vem är kunden?

– I behov av ett ”lyft” inför den viktiga festen eller eventet.

– Trött glåmig hud med torrhetsrynkor.

– Slapp hud i behov av uppstramning.

Vad kostar det?

Stockholm 1500kr

Malmö 1200kr

Göteborg 1300kr

 

En annan nyhet är Pure Retinol Peel.

Pure Retinol Peel är baserad på en unik kombination hydroxisyror, enzymer och Retinol (A-vitamin) som tillsammans stimulerar kollagenproduktionen, förfinar hudstrukturen och reducerar hyperpigmentering. En multifunktionell behandling som främst fokuserar på att bygga upp och återställa en solskadad hud med förtida ålderstecken såsom fina torrhetslinjer och hyperpigmentering.

Hur går behandlingen till?

Denna intensiva och skräddarsydda peelbehandling genomförs i tre steg:

Steg 1: Efter rengöring av huden och borttagande av makeup, masseras huden in med vår egen kraftfulla enzym- och syrapeel som hjälper till att avlägsna döda hudceller och samtidigt öppna upp huden inför nästa steg.

Steg 2: Applicering av ytterligare en starkare form av AHA-syra (mandelsyra).

 
Steg 3: I det sista steget bearbetas huden med en mildare mekanisk peel fylld med välgörande retinol.

Behandlingen avslutas med applicering av vår lugnande och återställande Cure Recovery Cream och vårt solskydd Day Maximal Sense SPF50.

Behandlingen tar ca 60 minuter.

För bästa resultat rekommenderar vi att behandlingen utförs i en kur om 3-6 behandlingar med 2-4 veckors mellan- rum, däremellan är det viktigt att använda vårt retinolserum Pure Repair Night hemma enligt anvisningar från hud- terapeuten. För att underhålla resultatet kan uppföljande behandlingar sedan göras varannan till var tredje månad.

Vem är kunden?

– Förtida åldrad hud – Solskadad hy
– Pigmentering
– Ej känslig hud

Vad kostar det?

Stockholm 1900kr

Malmö 1400kr

Göteborg 1700kr

 

Vi fick även se ett antal enäggstvillingar där den ena av dom hade behandlats av fillers – Restylane. Man vill påvisa att fillers inte behöver leda till extrema resultat, utan små justeringar kan räcka en lång väg. Talesperson för denna kampanj som heter Proof in real life är ingen mindre än Sharon Stone.

Se skillnaden här: (Person i färgad skjorta är behandlad och hen i vit är inte det).

Det här är en sån främmande och ny värld för mig personligen för mig men jag tycker det är intressant att se vad man kan göra OM man vill 🙂 Tack Akademikliniken för en trevlig och informativ eftermiddag!

 

Kommentera