Tips på hur du med oljig hud får din foundation att sitta hela dagen!

Byrdie.com gav tips på hur du som har en oljig/fet hud bör applicera din foundation och få den att hålla hela dagen som jag vill dela med mig av. Jag blandar in egna tips i inlägget också 🙂

Vilken typ av foundation du använder är såklart avgörande men lika avgörande är stegen innan du applicerar den. Häng med!

1. Först och främst som jag har tjatat om så är hudvården viktig. Exfolierande rengöring  är avgörande samt så tipsar dom om att använda en rengöringsborste i din hudvård och jag använder denna ifrån Braun som jag skrev om HÄR.

2. Använd rätt typ av ansiktskräm, ej oljebaserade. Använd gärna ett ansiktsvatten för att återställa PH balansen samt förbereda huden för fukt innan du smörjer in ansiktet.

3. En matt foundation är en självklarhet för en fet hud men hur du applicerar den är kanske inte lika självklart. Använd gärna en ”Stippling brush” till din foundation. Du ”trycker” in din foundation i huden med den. Real Techniques har en prisvärd sminkborste som heter just Stippling brush.

4. Använd ett matt löst puder. Inte puder med skimmer i. Lösa puder absorberar oljan bättre än puder i fast form. Makeup Forever har ett jättebra puder.

5. ”An oily girl´s best friend” är att kombinera din vattenbaserade foundation med din concealer för bäst täckning.

6. Ett tips är att använda denna primer (Becca Ever-Matte Poreless Priming Perfector) OVANPÅ din foundation, använd ditt ringfinger och dutta där du tenderar att bli blank (t-zonen). Jag gillar även denna primer ifrån Smashbox, använder den under foundation.

Har du några bra tips att dela med dig av? Lämna gärna en kommentar! ♥

Kommentera