Hur jag stylar mitt hår – beach hair steg för steg!

Hur får man till den ostylade looken på håret? Boho hair, beach hair, bed head hair – kärt barn har många namn 🙂

Nu kan ju jag tvätta mitt hår och låta det självtorka så får jag den klassiska beach hair looken men behöver man lite hjälp på traven så kommer här en guide som även går att anamma på kortare hår. 🙂

Jag får så många frågor angående mitt hår, ja det är allt mitt, inga extensions sitter i 🙂 En återkommande fråga är hur jag stylar det och då min kompis tillika fantastiska fotograf Sara Arnald kom över igår så passade vi på att fota en steg för steg guide till er, så håll till godo! Fråga på om något känns oklart.

Utgångsläget var ett nytvättat rakfönat hår.

Applicera värmeskydd i håret (används innan ev föning).

Sen använder jag alltid GHD curl hold innan jag lockar mitt hår, det får lockarna att hålla hela dagen.

Jag använder mig av två olika locktänger i olika storlekar. Den smalaste på håret längst ner och den tjockare på överhåret. Jag tvinnar håret ett varv innan jag virar den runt tången där jag håller i ca 5-10 sek beroende på hur tjock hårslinga jag tagit. Virar alltid bort från ansiktet närmast ansiktet men sen alternerar jag håll på lockarna.

När jag har lockat en passé så sprayar jag med en lätt hårspray som inte blir klistrig eller krispig, denna känns knappt att du har i håret och det är den effekten jag vill ha i detta steg. Denna spray är ifrån Blow.

Här byter jag locktång och jobbar med en tjockare.

När hela håret är lockat så stylar jag luggen. Då tar jag en plattång och drar luggen bakåt.

För att få till den matta texturen i håret så använder jag beach hair spray i längderna som jag sprayar och kramar in i håret, jag har en från Kevin Murphy, sen använder jag ett torrschampo från Lernberger Stafsing i hårbotten för extra volym.

Jag tycker det är snyggast om man behåller topparna raka så nu passar jag på att platta dom och även platta till nån lock om den är ”för perfekt”.

Tada, klart! 🙂

Stort tack Sara för hjälpen med bilder ♥

Kommentera