PENSLAR FÖR EN FLAWLESS MAKEUP – MUST HAVE!

I våras så skrev jag ett inlägg om mina favoritpenslar men då våran egna Fnulan ställde en fråga angående detta ämne så tänkte jag att jag kunde reposta detta inlägg och jag har även lagt till några penslar 🙂 Håll till godo!

Ni som tycker det är svårt att lägga makeup, vad använder ni för sminkborstar? Penslar är rätt avgörande för hur resultatet blir. Lägg hellre en extra slant på BRA penslar och få en snygg makeup.

Hur ofta tvättar ni era penslar? Dom jag använder på jobb tvättas såklart direkt efter användning och mina egna tvättar jag 3 gånger i veckan. Borstar med äkta hår tvättas med schampo och penslar till fetprodukter (foundation, concealer, läppstift/glans ect) tvättas med Yes diskmedel. När dom är tvättade så lägg dom ner på en handduk för att torka så inte vattnet rinner ner i skaftet och löser upp limmet.

Dessa penslar använder jag dagligen i mina jobb och klara mig inte utan:

Till foundation använder jag 3 olika penslar (inte samtidigt haha utan jag varierar mellan dessa). Först ut – denna sminkborste ifrån Dior.

Denna från MAC är en stor favorit.

Gillar även denna från Real Techniques som är väldigt prisvärd och inte alls lika dyr som de ovan.

Concealerpenslar har jag en del men sträcker mig alltid efter denna ifrån MAC i  penselburken när jag jobbar 🙂 Sen duttar jag lätt med ringfingret för att klappa in min concealer ordentligt i huden.

Till rouge använder jag 2 olika penslar, en från Face Stockholm och en från MAC, älskar dom! Facepenseln har jag haft i många år och är välanvänd som ni kan se på skaftet 🙂

En ”överkurs” pensel är denna ifrån Nars som jag använder till contouring, den är platt så man kommer lätt in under kindbenen men du kan trycka ihop en puder/rouge pensel så den blir som en fjäder så får du samma effekt 🙂

Nu till ögonskuggspenslar som är superviktiga i en makeup! Dessa hjälper mig att lägga snygga ögon. Den längst ut till höger är ifrån Tom Ford och övriga är ifrån MAC. Kan inte göra en sminkning utan dessa penslar, de är mina hörnstenar 🙂

Eyeliner penslar har jag testat sååå många olika men inte hittat några som håller måttet tills nu. Stråna måste sitta ihop och inte spreta åt alla håll. Jacks Beauty och Jane Iredale är toppen för detta ändamål!

Två penslar som INTE HÅLLER MÅTTET till eyeliner är dessa från FACE och Makeup store, såhär får dom inte se ut efter några användningar, omöjligt att måla en knivskarp linje med dessa…

Det var några av mina favoriter till en flawless makeup!  🙂 Vad har du för favorit sminkpenslar? Om du har några frågor angående penslar eller makeup så passa på att ställa dom här så ska jag svara på alla! 🙂

 

 

2 reaktioner på ”PENSLAR FÖR EN FLAWLESS MAKEUP – MUST HAVE!

  1. Äger två olika foundationpenslar, båda av billigare sort från Å och H&M, men ingen av dem använder jag. Får helt klart bäst resultat av att lägga på Foundation med fingrarna.

    • Ja det är ju individuellt vad man vill jobba med men fingrar använder jag aldrig 🙂

Kommentera