How to: contour/highlight/rouge!

Jag har fått förfrågan om att visa highlighting/contouring/rouge så här kommer det! 🙂

Först och främst, vad menas med highlight och contouring? Kortfattat kan man säga att det är en teknik för att forma ansiktet, så att ansiktet inte blir så platt. Kort och gott, ljust förstorar och mörkt förminskar sen bestämmer man själv vad och hur mycket man vill skulptera i ansiktet.

Du kan antingen använda en ljusare/mörkare foundation eller jobba med skuggor. Så mycket som jag har lagt på här använder jag aldrig privat utan mera till fest och på mina jobb såklart. Samma teknik kan användas privat/till vardags fast inte lika mycket produkter, jag ville bara vara extra tydlig 🙂 Fast gillar man mycket smink så funkar det såklart även till vardags 🙂

Här kommer nu steg för steg hur jag har gjort för att få detta resultat:

Först började jag med en foundation och som ni ser så ser här nedan så ser ansiktet ”dött ut”, platt.

Sen applicerade jag min highlighter (jag använde en concealer som är 2 steg ljusare än min foundation) på dessa områden i ansiktet.

Min contour/shading applicerade jag här:

Jag använder en foundationborste till att sminka med. Var noga med att alla kanter tonas ut och att det blir mjuka övergångar.

Efter detta applicerar jag rouge, lägger på maskara, fixar brynen och läppar!

Som ni ser så får ansiktet mera liv 🙂

Dessa produkter använde jag mig av:

Det är bara att fråga om ni undrar över något men jag hoppas detta hjälpte er!

Kram kram! ♥

 

 

 

4 reaktioner på ”How to: contour/highlight/rouge!

 1. Hej!

  Ohh vilket bra inlägg! Jättebra beskrivet hur du lägger makeupen. det ser verkligen jättefint och naturligt ut precis som jag gillar! 🙂
  Jag har en hel del frågor så hoppas att du orkar läsa allt. Håll dig i hatten, nu kör vi 😉

  1.Highlightern du använder är det Temptu? Använder du den som både concealer under ögonen och som en highlighter på så sätt som du visar på en av dina bilder? Jag har varit såå nyfiken på Temptu nu än längre tid. Har problem med att jag har ganska mörka ringar under ögonen och just nu känner mig torr runt ögonpartiet. Hur är den concealern, täcker den mörka ringar och kan den fungera för en mogen hy(40+)? Om, undrar jag om du kan tipsa var jag kan få tag i den. Har letat tidigare men inte hittat något köpställe.

  2.Burken till vänster om Temptu, är det shadingen? Vad är det för märke på den? 🙂

  3.Den sista bilden som visar blush från MAC, har du blandat de två eller fungerar den ena som ett solpuder?

  4.Jag blev även lite nyfiken på den foundation du använt i detta inlägg, ser mycket naturligt ut. Kan man jmfr den med ngn annan foundation? Jag har en normal hudtyp men just nu ett torrare ögonparti. Gillar Chanels foundation, Aqua och nya Velvet.

  Ojoj skulle kunna fråga om mkt mer men nu stoppar jag! 🙂

  Hälsn Eva

  • Hej hej!
   Du får fråga hur mycket du vill 🙂

   1. Temptu tror jag dessvärre inte finns att köpa i Sverige, jag har köpt min i LA. Du kan använda vilken concealer som helst – jag gillar även MACs concealer. Dessa använde jag för att ljusa upp partier i ansiktet med men la även en specifik highlighter från MAC på kindbenen (burken bredvid Temptu på bilden). MAC har superbra concealer som ger fukt också som jag kan varmt rekommendera. 🙂

   2. Den burken är ifrån MAC och är en multiprodukt, jag använder den på kindbenen för extra higlighter.

   3. Använder den som shading (samma effekt som den mörka Temptu fast ena är krämform och andra i puderform), perfekt färg för detta ändamål och den rosa är för kinderna (rouge)

   4. Svårt att jämföra, du får be om ett prov på den i en butik så du får känna efter och se om du gillar den, jag älskar den 🙂 Jag är även ett stort fan av Chanel, MAC och Lumene 🙂

   Hoppas detta hjälpte, om något känns oklart så är det bara att fråga 🙂
   Kram kram!!

Kommentera