Vad är torrschampo?

Det var några som undrade vad torrschampo är och hur det fungerar så här kommer en förklaring 🙂

Torrschampo är precis som det låter ett torrt schampo. Det kommer i en sprayflaska (oftast) och du sprayar det i håret (hårbotten) mellan tvättarna (för att undvika att behöva tvätta det så ofta och därmed rädda håret från slitage av fön, tänger etc).

Dess uppgift är att suga upp oljan i hårbotten och därmed fräscha upp håret. Det finns torrschampon som även ger volym men blanda inte ihop dessa med volympulver (som inte ger en schampoeffekt).

Gör såhär:

(Läs först instruktionen på förpackningen då det står där exakt hur du använder just den.)

-Skaka flaskan ordentligt.
-Spraya i hårbotten och massera in produkten. Håret kan se dammigt ut först men det vita pulvret försvinner när du masserar in det. Det finns även torrschampon som är bruna för mörka hår.
-Kamma igenom håret.

Det finns en uppsjö av torrschampon därute i olika prisklasser, men som jag visade er häromdagen så är Batiste ett väldigt prisvärt sådant.

Jag gillar även dessa:

FRESH.HAIR – TORRSCHAMPO

 • Torrschampo som tar bort / neutraliserar fet hårbotten.
 • Neutraliserar oönskade dofter i ditt hår.
 • Ger volym och textur till ditt hår.
 • Gör ditt hår rent på ett enkelt och snabbt sätt.

PRODUKTINFORMATION

Torrschampo för att fräscha upp håret mellan tvättarna. Absorberar effektivt oönskad oljighet, ger ökad volym och en härlig nytvättad känsla. Förlänger din blowout en dag eller två!

ANVÄNDNING

Skaka ordentligt. Spraya en riklig mängd puder i handflatorna eller direkt i hårbotten. Massera in pudret och se till att det är jämnt fördelat, med fokus på hårbotten. Borsta eller kamma som vanligt. Använd mer produkt för mer volym.

 

Använder ni torrschampo? Vilket märke använder ni? 🙂

 

 

14 reaktioner på ”Vad är torrschampo?

 1. Tack för beskrivningen, kanon!! 🙂

  Men jag som då tvättar håret varannan dag i vanliga fall, hur ofta borde jag använda torrschampo och hur ofta borde jag tvätta det?

  Kramar

  • Tvättar du håret varannan dag av vana eller för att håret är fett och smutsigt då? Prova i så fall att tvätta var tredje dag och använd torrschampot däremellan när håret känns platt och fett 🙂 Kram!!

 2. Ja det gör jag och älskar det!!! Perfekt när man tränar eller när tiden är knapp också 🙂 Jag använder ”Big sexa hair”…. Det ger även lite strävhet så det är lättare o styla det 🙂

  • Åh, jag har hört så mycket gott om just detta torrschampo, bra att du påminde mig 🙂 Ska testas!

 3. Jag använder Batiste för mörkhåriga, fattar inte hur jag klarade mig utan innan jag började använda det? Fick tvätta håret var tredje dag och då var det rejält flottigt. Nu när jag använder torrschampo så räcker det att jag tvättar det 2 ggr i veckan, håret har blivit tjockt och fint och plattången är ett minne blott, den använde jag varje dag förut.. 🙂

 4. åh, älskar torrschampo. Använder Batiste! De är jätte billiga OCH jätte bra! så finns de för olika hårfärger med, gillar det. Så blir man inte helt vit i hårbotten för mig som är mörkhårig. Är kevin murphys vit i färgen?

 5. Ska man lägga torr schampoo i blöt hår eller när håret har torkas?

  Och vad är torrschampoo med pigment för nåt?

Kommentera