Serum!

Vad är Serum? Behövs det verkligen? Själv är jag helt hooked på detta mirakel! Serum använder du innan din ansiktskräm och den jobbar verkligen på djupet, ger din hud extra lyster, fukt och motverkar ojämnheter i huden. Jag märker en enorm skillnad på min hud sedan jag började använda serum, min hud känns fräschare, ungdomligare och jag är absolut inte lika torr längre. Jag är även noga med att peela mitt ansikte 2 gånger i veckan för att få bort döda hudceller.

Här är några av mina favoriter som jag har testat. Min största favorit är Biotherms Serum, den kostar en del men den är så värd sitt pris! Brukar passa på att köpa när Åhlens värdecheckar dimper ner i brevlådan 🙂

Såhär skriver respektive märke om sitt serum.

”Biotherms laboratorier har vidareutvecklat sin fuktighetsbevarande formula med ett ljusreflekterande serum som verkar på djupet. Med styrkan hos den högsta koncentrationen hittills av Biotherms unika och vårdande ingrediens Thermal Plankton cellular water – livets vatten. Aquasource Deep Serum innehåller tre gånger högre koncentration av nya Thermal Plankton cellular water och superåterfuktande Mannose jämfört med Aquasource Gel – ett Aquasource-elixir. Fuktigheten tillförs med hjälp av serumets djupverkande och sköna konsistens. Även den mest uttorkade huden ser strålande, slät och förnyad ut”. Pris 520kr

”Återupptäck mjuk, spänstig hud med naturlig lyster. Ekologiskt möter high-tech med denna supereffektiva booster, fulladdad med vitaminer, antioxidanter och fettsyror som optimerar hudens elasticitet och motverkar ålderstecken. Förser huden med återfuktande melonextrakt och avancerade komplex från svartvinbär och tallbark. Applicera några droppar serum morgon och kväll efter rengöring för att ge huden fukt på djupet. Undvik ögonpartiet. För bästa effekt blanda med några droppar Rose Otto Facial Oil. Applicera sedan dag-eller nattkräm”. Pris 425kr

”Ageless serum är ett effektivt anti-age serum som har en hög koncentration av aktiva anti-age ingredienser som verkar mot hudens åldrande och reducerar fina linjer. Serumet är också en effektiv ”fuktbooster”.  I den nya versionen är halten av Vitamin A och Fucogel  höjd, vilket innebär att ageless serum har blivit ännu mer effektivt.  För att ageless serum ska ge utlovad effekt bör det användas dagligen under en längre period. (4-6 veckor)” Pris 349kr

”Ger snabbt huden förbättrad lyster, jämnare hudton och en naturlig fräschör.” Pris 300kr

 

Det var några av mina favoriter! Använder ni serum? Vilka är era favoriter i så fall?

Ville visa er en bild där jag själv tycker att min hud ser ”återfuktad ut”.  Vill även påpeka att jag närmar mig 40 års sträcket men tar man hand om sin hud rätt så kan man få den där lystern man eller i alla fall jag vill ha 🙂

Kram kram ♥

16 reaktioner på ”Serum!

  • Yes! Det finns även speciella serum som är anpassade för under ögonen där huden är extra tunn och känslig.

  • Jag har missat att Decleor har serum, deras ansiktsolja har jag testat och den gillar jag mycket! Måste genast kolla in deras serum 🙂 Ren´s produkter har jag inte alls koll på, ska kolla in dessa också! Bra tips 🙂

 1. Den här bönan blir 40 i år 😮

  Lyster har jag dock inget av, men alltid på jakt efter det. Är så torr att enda gången fejset blänker är när kutat mig svettig eller när jag highlightar mycket.
  Har provat serum, dock ej de du nämner ovan. Sugen på att testa Estelle & Thilds.

  • Haha, svett = naturligt glow 🙂 Men du, så torr ska du inte behöva vara. Peelar du ansiktet? Dricker du tillräckligt med vatten? Man måste återfukta huden även innefrån. Du kanske använder fel hudvård, vad använder du? Jag skulle råda dig att gå på en ansiktsbehandling där dom kan se vad din hud behöver för det är inte roligt att vara så torr, jag vet för jag var det själv förut. Stress och kost påverkar även det huden. Ja testa deras serum, den är super!

 2. Låter absolut som något jag skulle vilja prova! Synd bara att alla såna ”braiga” produkter är ganska dyra. Om man nu av någon anledning inte skulle tycka om det, menar jag. Brukar också använda värdecheckarna till lite sån vardagslyx 🙂

  Trevlig helg!

  Kram

  • Hej! Ja jag vet, det är dyra pengar men det blir även dyrt i längden om man köper en massa billigt som inte ger samma resultat. Fråga efter tester i butikerna så kan du testa innan du köper 🙂 Dom lite dyrare brukar räcka längre då dom är dryga. Det är en bra investering 🙂 Trevlig helg!! Kram kram!!

 3. Du, snart 40?! Det hade jag aldrig trott! 😉

  Tack för tips, det skall jag nog börja använda, låter som mycket bra effekt på huden 🙂
  Kramar

 4. Jag har ett serum i skåpet som jag dessvärre aldrig använder:( huden känns så fet när jag använder det. Förmodligen inte rätt för min hud. Får väl testa ett annat istället….
  Kram

  • Ja det finns ju olika typer av serum för olika ändamål, själv behöver jag mycket fukt till min hy 🙂 Kram fina!!

  • Jag måste läsa på lite om Yves Rocher känner jag, för mig är det så förknippat med något som min farmor beställde via en katalog när jag var barn och det har lixom etsat sig fast hos mig som ett ”katalogsmink/hudvårdsmärke” men det kanske är dax att ändra uppfattning om detta märke haha 🙂 Ska läsa på och kolla lite men jag litar på ditt ord 🙂

 5. Jag har fått skäll av kompis som jobbat med hudvård. Hon tycker att jag ska köra Prioris produkter. Har provat olika genom åren, tex Dermalogicas kräm för torrisar och den bet inte på mig. Nu kör jag med en tvätt och kräm från Bioderma för torrisar och det är okej, men inte hundra.

Kommentera