Vardagssminkning under 5 minuter!

Den här tiden på året kan huden behöva lite extra hjälp på traven för att få en jämn hudton. Jag gillar att använda en lätt foundation alt färgad dagkräm (ifrån Laura Mercier) (tips på foundation har ni om ni skrollar ner i bloggen) men under vintern krävs det lite mera täckning så då ser min vardagssminkning ut ungefär såhär:

Före/efter 🙂

Sminket kan variera och jag använder olika märken men till denna sminkning hade jag dessa produkter:

Foundation: Lumene

Concealer: Mac

Mascara: Loreal – Miss Manga (älskar denna!)

Rouge: Chanel (mer rosa än bilden visar)

Gloss: Bobbi Brown – Pink Beige

Ögonbryn: Penna ifrån HM

Detta tar mindre än 5 minuter och skillnaden blir rätt stor. Applicera ett tunt lager foundation i ansiktet, börja i mitten av ansiktet och jobba dig utåt. Jag använder en foundationborste, tycker det blir naturligast så 🙂 Jag applicera sedan concealer under ögonen för att täcka eventuella mörka ringar. Personligen är jag väldigt sparsam vad gäller puder därför har jag inte med detta på bilden men pudra gärna lätt i t-zonen för att fixera sminket och dämpa blanka partier. Sen är det dax att le mot dig själv och applicera rouge på ”äpplet” tona väl. Böj fransarna för en piggare look och sätt på mascara, två lager. Fyll i ögonbrynen och på med lite gloss på läpparna. Le en extra gång åt dig själv i spegeln, rulla bak axlarna och önska dig själv en härlig dag! Behåll leendet på hela dagen 🙂

Voila!

7 reaktioner på ”Vardagssminkning under 5 minuter!

 1. Jättesnyggt!
  Min vardagsmejk är ganska precis densamma som din fast jag envisas med Id på min torra hud. Jag SKA gå över till flytande. Any day now..

  • Hur ser din hudvård ut? Peela ansiktet 2 gånger i veckan och lägg ansiktsmask. Se till att huden får fukt fukt fukt, både via att dricka vatten och med rätt hudvård så kan du råda bot på den torra huden. 🙂 Anpassa hudvården efter din hudtyp.

 2. Perfekt, ungefär vad jag brukar använda! Jag använder hellre mineralpuder än foundation, men en concealer har jag inte, kanske jag borde investera i 🙂

  • Det gör stor skillnad om man behöver det, du kanske är lyckligt lottad och inte har några mörka ringar under ögonen 🙂 Men det blir fint även om man inte har mörka ringar, bara ljusa upp lite 🙂

 3. Hej!!
  Tack för en bra blogg:). Vet du om lumene fondation som du använder har utgått
  i sortimentet? Hittar den inte.

  Mvh

  Ulrika

  • Heej!! Åh tusen tack och tack för att du tittar in 🙂 Ja till min stora förskräckelse så har den visst utgått! Ska testa lite andra budgetfoundations så återkommer jag med en ny favorit snart 🙂

   Kram!

Kommentera