Hur gammalt är ditt smink/din hudvård?

Hej hej!

Tänkte prata lite ”bäst före datum” på smink. Hur vet man när sminket, krämer etc är för gammalt?

Om ni kollar på era burkar/smink så finns det en symbol som ser ut så här (som på bilden), ser ni symbolen i mitten med nr 18M på? Det betyder att den håller i 18 månader efter man har öppnat den. Det kan stå lite olika siffror, på mascaror brukar det stå 6M vilket betyder då hållbarhet 6 månader, men jag skulle rekommendera att byta ut den var 3 månad för det blir mycket bakterier och smuts i en mascara. Så om det kliar i era ögon och det känns ”irriterat” kan det vara ett tecken på att ni behöver en ny mascara.

Tvätta era sminkborstar flera gånger i veckan med schampo, syntetpenslar tvättas med diskmedel, lägg dessa ner på en handduk för att torka. Puderpuffar måste även dessa tvättas. Kajalpennor, läppennor ska vässas för att få bort översta lagret som kan vara fullt med bakterier.

Så om ni har lite tid över i helgen se till att rensa och kasta det som har blivit för gammalt och tvätta era sminkväskor och verktyg 🙂 Lämna gärna en kommentar när ni har rensat och tvättat era penslar 🙂

Här kommer lite mera tips: 🙂

Så här i november förlitar jag mig bla på följande produkt för att se lite solkysst ut:

Använder ansiktspeeling flera dagar i veckan och boostar huden med fukt fukt fukt massa fukt för att få ett ”glow”. Då förlitar jag mig på dessa ifrån Dermalogica:

Använder även detta serum innan min ansiktskräm för extra fukt 🙂

Har ni några roliga planer i helgen? Själv jobbar jag hela helgen på SVT så jag passade på att hänga lite igår över ett glas vin och mat på Riche, mycket trevligt!

Ha en underbar fredagkväll!!

4 reaktioner på ”Hur gammalt är ditt smink/din hudvård?

 1. Tjohoo…. gjorde rent allt i förrgår inklusive penslar och vässade pennor etc. men bra att du påminner oss glada amatörer!
  Tack för en fin blogg!
  Varma kramar och trevlig helg fråm mig!
  <3 Linda

  • Härligt Linda, bra gjort! 🙂 Tack själv för att du besöker mig här, det gör mig glad! Trevlig helg! Kram!

 2. Hej!
  Undrar om du kan rekommendera en bra kajalpenna? Har köpt en del men aldrig blivit riktigt nöjd. Vill att en bra kajalpenna ska släppa ifrån sig färgen lätt..

  Med vänlig hälsning
  Anette

  • Hej!
   Vilka har du testat som inte varit bra? Så jag vet vad du inte gillar 🙂
   Själv gillar jag Mac och Clarins kajalpennor.

   Kram!

Kommentera