Några favoriter – foundation!

Här kommer några av mina favoriter vad gäller foundation. En foundation används för att jämna ut hudtonen, det är också bra om du vet vilken hudtyp du är så du kan välja rätt form av foundation för bästa resultat. Ett tips är även att använda en primer under din foundation för ett hållbart och fint resultat! Jag är lite torr i min hud och jag gillar en foundation som ger lyster och liv till huden. Gillar inte när det känns för torrt och pudrat men detta är ju individuellt 🙂 Har även testat lite BB och CC krämer men inte riktigt fastnat för dom förutom den jag har med här nedan ifrån Chanel. Jag använder sedan concealer för att täcka de områden som jag vill korrigera – under ögonen, runt näsvingarna och rodnader. Använder även lite solpuder, rouge för att jobba upp fägen, använd ALDRIG en för mörk foundation jobba istället upp färg med rouge och solpuder (ska visa detta i ett annat inlägg)

1. Chanel vitalumiere aqua. Min favorit ifrån Chanel, denna använder jag själv och fullkomligt älskar den!

2. Chanel CC creme.

3. Glo minerals pressed base.

4. Dior Sculp.

5. Armani Maestro.

6. Mac face and body.

7. Lumene, favoriten som jag visade i förra inlägget ska visst utgå men denna är också en bra budgetfoundation ifrån lumene.

Så detta var några av mina favoriter, vad har ni för favoriter? Det är som sagt en djungel detta men man får testa sig fram, be att få med en test hem ifrån butiken innan du köper för att se om den känns bra. Testa INTE foundation på handen utan på haklinjen, du vill få samma färg på halsen som i ansiktet. 🙂

Lycka till och fråga om ni undrar över något!

6 reaktioner på ”Några favoriter – foundation!

 1. Älskar alla dina tips om foundation. Tycker det är så svårt att hitta någon som är bra. Men favoriten just nu äg Lancome teint miracle. Älskar den! Ska testa dina tips också. 🙂

 2. Vad kul och få se vad ni som verkligen kan det här gillar. Själv har jag länge kört med mineral Foundation (puderform) men har blivit så yttorr och behöver nog något mer krämigt. Dock gillar jag inte när de färgar av sig när man tex torkar sig runt munnen efter en måltid. Gör alla krämiga varianter det? Tycker inte det varit så med puder formen.

  • Hej hej!
   Det är oundvikligt tyvärr oavsett vilken typ av foundation man använder (puder som krämig). Jag brukar ha med en liten liten burk i väskan där jag ta med några droppar av min foundation för att kunna bättra på. Finns små burkar på tex Åhlens sminkavdelning. 🙂

 3. Tack för bra tips om foundation. Jag använder Glo minerals pressed base och är supernöjd!
  Vilken/ vilka primers som finns på marknaden rekommenderar du?
  Tack för en bra blogg!!

  • Hej hej! Om du använder Glo mineral så skulle jag rekommendera deras egna primer till denna. 🙂 Den är jättebra till just deras pressed base. Kul att du gillar bloggen!

Kommentera